In september 2021 wordt naar verwachting de elektrische BMW i4 geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Vanaf nu bestaat de mogelijkheid om van deze elektrische BMW een BMW i4 lease pakket aan te vragen. De elektrische BMW i4 wordt gezien als de uitdager van Tesla Model 3. De BMW i4 ziet eruit als een elektrische 4-serie met 4 deuren, een Gran Coupé. De grote gesloten grill is het eerste wat opvalt aan het toch wel prachtige design. De grill is gesloten omdat je de elektromotor van een elektrische auto niet hoeft te koelen. Net als alle elektrische modellen zie je ook hier blauw terugkomen. In dit geval is het de blauwe rand rondom, de grille. Achter de grill vindt je de sensoren van de veiligheidssystemen. Het vermogen van de BMW i4 loopt op tot 530 pk met een actieradius van 590 kilometer.

Een elektrische BMW i4 lease voor zakelijk gebruik

Wil je een elektrische auto te gaan leasen? Bekijk dan vooraf welke auto het beste is en hoe je deze auto gaat gebruiken. Enkele zaken die je eerst moet uitzoeken zijn:

·         De actieradius

·         Het laadvermogen

·         Korte of juist lange ritten

·         De snellaadtijd bij een oplaadpaal

Het is tegenwoordig bijna overal mogelijk om een elektrische auto op te laden, maar opladen kost wel tijd. De elektrische auto is wereldwijd aan een enorme opmars bezig. Datzelfde zien we terug bij het zakelijk leasen van een elektrische auto. Als je zakelijk een elektrische auto gaat leasen kun je gebruik maken van fiscaal voordelen.

·         De bijtelling van een totaal elektrische auto tot € 40.000,- is 12%. Over het bedrag dat de auto meer kost dan die € 40.000,- moet 22% bijtelling worden betaald.

·         Je betaalt tot 2025 geen wegenbelasting (alleen bij een totaal elektrische auto)

Op de langere termijn is elektrisch rijden voordeliger

Door het fiscale voordeel van de lage bijtelling en het niet betalen van de wegenbelasting rij je met een elektrische leaseauto voordeliger. De leaseprijs is hierop aangepast. Onderhoud en reparatiekosten zijn bij een elektrische auto een stuk lager terwijl de inruilprijs van je auto aan het eind van je contract hoger zal zijn en ook dat zie je terug in de leaseprijs. De tankkosten zullen aanzienlijk dalen zeker met de huidige benzine prijzen. De gemiddelde energieprijs is € 0,23 per kWh. Dat is per 100 kilometer ongeveer € 4,- wanneer je uitgaat van een verbruik van 17 kWh per 100 kilometer. Dit is wel de stroomprijs die je thuis bij het opladen betaald. Aan een publiekelijke laadpaal betaal je meer, bij een snellaadpaal nog meer! Voor een gemiddelde benzineauto ben je per 100 kilometer ruim € 12,- kwijt op dit moment. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *