Duurzaamheid. Een woord wat iedere dag aan populariteit wint. En dat is niet zo gek. Veel mensen in Nederland, Europa en ver daarbuiten maken zich zorgen over het klimaat. Daarnaast is dat iets waar we met z’n allen invloed op uit oefenen. Maar zelfs als duurzaamheid, het klimaat of iets in die trant niet binnen jouw interesse valt dan kan led verlichting toch interessant zijn. “Hoe dan?” hoor ik je denken. Lees gerust verder, in dit artikel lees je er meer over!

Voordelen van led lampen

Er zijn een aantal redenen waarom led lampen beter zijn dan oudere of andere verlichtingssoorten. Ten eerste heeft led verlichting een groen karakter. Dat wil zeggen dat ze minder stroom verbruiken dan bijvoorbeeld de ouderwetse gloeilamp. Daar komt de uitspraak ‘goedkopermetled‘ ook vandaan. Win-win zoals velen zouden zeggen. Duurzaam, dus goed voor het milieu en daarnaast goed voor de portemonnee. Hiernaast heeft led verlichting een erg hoge efficiëntie. Dat wil zeggen dat er erg fel licht geproduceerd kan worden met een lage hoeveelheid aantal watt. De energie die hierbij bespaart wordt wordt gelijk zichtbaar in je uitgaven. In de positieve zin.

Lange levensduur

Hebben led lampen een langere of kortere levensduur dan andere verlichtingstechnieken? Het antwoord is gunstig voor de led lampen onder ons, namelijk: ‘langer’. Led lampen gaan over het algemeen meer dan 35.000 branduren mee. Dat is meer dan 30 keer dan gloeilampen en ongeveer 25 keer langer dan halogeen lampen. Zelfs de lampen met een hoge levensduur, fluorescentie lampen winnen het niet. Led verlichting gaat namelijk ongeveer 10 keer langer mee dan die soort.

Ook daarmee denk je mee met het milieu en je eigen portemonnee. De lampen dienen veel minder snel vervangen te worden. Dat scheelt jou weer geld. En daarnaast zorgt het ervoor dat een producent niet twee keer zijn productie hoeft te draaien. 10 keer minder producten scheelt een hoop uitstoot.

Heb jij al overal led verlichting in je huis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *